dimarts, 23 de febrer del 2010

Barcelona acollidora

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va impulsar, l'any 2005, la formació d'un programa de "Ciutats amigues de les persones grans", un escollit grup, al qual la nostra ciutat de Barcelona també s'hi vol adherir, considerant que té molts bons i poderosos motius per a ser-hi inclosa. En una reunió celebrada avui al Consell Assessor de la Gent Gran, del qual la nostra Associació en forma part, s'ha comentat la conveniència de que, com a membres d'aquest Consell, en siguem els principals agents promotors, començant per explicar a tothom el que ja s'està fent per tal d'aconseguir que tots nosaltres, les persones grans, dins la nostra diversitat, puguem viure a la nostra ciutat amb joia i seguretat, mantenint la nostra salut i participant de forma plena i activa en la vida social.

Amb el desig que tots els nostres socis i sòcies en tinguin coneixement, volem informar que aquest important projecte, impulsat per la Regidora d'Acció Social i Ciutadania, segueix fermament endavant. Barcelona té el ferm propòsit de ser una ciutat amiga i acollidora, on hi hagi una joiosa convivència, amb un envelliment actiu i saludable i amb una plena inclusió social, i estem ben segurs que, si ens ho proposem, la nostra ciutat assolirà el seu propòsit de ser amiga de la gent gran i també, per extensió, de tots els seus ciutadans.

A Barcelona ja contem amb un important potencial humà i social, amb moltes possibilitats, de manera que aquest projecte de construir una ciutat ben acollidora, ja té una gran base construida, amb moltes accions realitzades fins el dia d'avui i molt ben assolides. La nostra ciutat ja té un bon tram de camí recorregut en aquest procès de participació, però per acabar de portar endavant aquest projecte, tots hem de continuar posant-hi el nostre esforç, tots hem de ser agents de transformació i de millora.

És per això que avui, des d'aquest bloc d'acanoticies, demanem a tots els nostres socis i sòcies que vulguin fer-se seu aquest projecte i siguin uns bons promotors d'una ciutat ben amistosa, fent-nos arribar idees pràctiques sobre la manera de millorar la vida ciutadana, la participació cívica, els transports, les comunicacions, els serveis socials i sanitaris, els habitatges, els problemes d'accessibilitat als espais públics, les relacions de veinatge, les desigualtats socials, el respecte mutu i altres possibles qüestions. Entre tots ho farem tot i, amb la vostra col·laboració, estem segurs que Barcelona podrà ser reconeguda ben aviat com una magnífica "Ciutat amiga de les persones grans".

2 comentaris:

Joan ha dit...

Cal afegir que el Consell tindrà dos sssions de treball, el passat dia 23 i el proper dia 2 on tractarem en tre tots 6 temes sobre el que veiem a la Ciutat i que creiem millorar

Espero que el dimarts ens tornarem a trobar

Joan

miquel mª. lluch ha dit...

En aquesta anunciada segona sessió de treball, que s'ha celebrat avui, la Sra. Mercè Pérez Salanova, en nom de l'Institut de l'Envelliment, de la Universitat Autòn. de Barcelona, ha reafirmat la petició de que tots nosaltres siguem uns bons promotors d'aquest engrescador projecte de "Barcelona ciutat amiga de les persones grans". I per part dels socis i sòcies de la nostra Associació A.C.A., així ho pensem fer.