dimecres, 30 de març del 2016

Un dia diferent en un món diferent


Les tres carpes del CRAC

El diumenge passat va venir la  meva filla Ernestina i em va fer una de les seves propostes que em porten a treure el nas a mons on es viuen les coses de forma diferent de com estem acostumats. L’any passat em va convidar al concert d’una Coral especial... “ja que era una Coral que NO cantava!” i aquest any m’ha portat a un circ, també especial: El CIRC CRIC, amb seu a Sant Esteve de Palautordera, on és troba el Centre de Recerca de les Arts del Circ (CRAC) nom que ja ens fa pensar que el Circ Cric és diferent del que havíem vist quan érem infants, i que darrera hi ha tota una filosofia nova.
 
En Tortell Poltrona
L’ànima d’aquesta obra és en Jaume Mateu Bullich, conegut com Tortell Poltrona, amb qui vaig canviar dues paraules mal comptades, però que, amb la seva mirada, ja veus que es tracta d’una persona amb forta personalitat i que lluita per assolir les seves idees des de fa molts anys. De fet ja té els seixanta, però la seva empenta és d’un xaval de 40. Des del seu inici professional es va dedicar al món del circ, sempre posant de relleu els valors del pallasso.

Cartell del Grinyols

Nosaltres anàvem a veure la presentació del seu nou espectacle: Els Grinyols. Però quan entres en el recinte del Centre i veus les tres carpes muntades, queda clar que estàs en  un Centre de Recerca on es treballa per donar a conèixer el món del circ, on el Circ Cric és un element important. Tot el que fan ho veureu més clar si entreu a la seva WEB, fent clik AQUÍ
Els trepazistes prperant-se
per saltar 
No solament em va agradar la funció sinó tota la feina que hi ha i que no es veu: Escenografia, disseny i realització del vestuari, la música, la forma física dels actors, el treball en equip i la solidaritat i la reacció davant dels imprevistos del primer dia, la netedat i l’ordre. Però sobretot, el fet que els nens riguessin amb els pallassos i quedessin bocabadats amb els malabaristes i trapezistes, com sempre han fet. Si feu clic AQUÍ veure el vídeo reportatge d’aquest dia fet per TV3

Com a persones grans hem d’agrair que persones com en Tortell Poltrona, que ja és oficialment quasi una persona gran (encara que bastant més jove que tots nosaltres), s’adapti als temps actuals, utilitzi les tecnologies actuals per tirar endavant el seu projecte, i aconsegueixi marcar petjada en aquest món dels pallassos, tan desconegut per la gran majoria.

Serem capaços d’imitar-lo? Encara hi som a temps

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Un article ben original i interessant, que ens impulsa a estar sempre al dia de les noves tecnologies. També val la pena la recomanació d'accedir a la Web d'en Tortell Poltrona, perquè és molt vistosa i atractiva, per la seva diversitat de colors i per la gran varietat d'espectacles que ofereix.

Josep Maria V. ha dit...

En llegir l’article i veure el vídeo, m’he traslladat a la meva infància quan no tenia cap més obligació que viure, riure i ser feliç. En tornar a la realitat, es a dir, en acabar la memorització d’aquell record he reflexionat sobre el temps actual, el de la gent gran, i també aquest es un període feliç, si hem estat capaços de conservar el riure, i de tenir consciència d’haver anteposat l’ètica en totes les decisions que hem tingut que adoptar en el transcurs de la vida. Gràcies Joan, per haver compartit amb nosaltres un altre proposta que et va fer la teva filla Ernestina.