dijous, 14 de febrer del 2013

Temps de dificultats

L'any passat es va fer molt llarg per a la nostra Associació, que a més de dedicar-se a la voluntariosa missió de programar i realitzar molt diverses activitats en favor de les persones grans, també es va veure obligada a fer un excercici de supervivència econòmica, a una carrera d'obstacles per arribar a final de mes, a final de trimestre i a final d'any, en una situació de crisi general, molt penosa, que no sembla pas que hagi de millorar durant aquest 2013, més aviat el contrari.

Les col·laboracions públiques que, anys enrere, s'havien rebut, per sufragar algunes activitats socials, ara s'han evaporat totalment. Les administracions, encara que a vegades vulguin ajudar, no poden fer-ho. Estan immerses en un laberint de retallades, i davant d'aquest panorama tan poc falaguer, la nostra Associació, ja de natural austera, s'ha vist obligada a estalviar encara més.

Estem plenament convençuts de la nostra utilitat social, i per això, malgrat les dificultats, no ens volem fer enrere en la decidida voluntat de seguir treballant per crear lligams d'amistat entre les persones grans, de col·laborar per a una millor integració social, d'esforçar-nos per aconseguir que tothom pugui fruir d'una vida digna i plaent, sense exclusió de cap mena.

Són temps econòmicament molt complicats, per la greu crisi que ens afecta a tots, amb punibles malversacions de diners públics per una banda, i amb desgraciats episodis de suicidis per una altra. Surten a la llum penosos casos de soborn i de tràfic d'influències, senyal que part de la nostra societat està moralment malalta, i cal que entre tots ens esforcem per posar-hi remei.

Són temps difícils, però la nostra Associació està ben decidida a superar totes les dificultats, i a continuar treballant, amb l'ajuda de tots els seus socis i sòcies, per tal d'aconseguir la seva única finalitat: que totes les persones grans puguin gaudir d'agradables i cordials relacions d'amistat, amb la millor qualitat de vida possible. Per això, amb ànim coratjós, seguim endavant.

2 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Són temps difícils, és ben cert, però els que ja tenim anys encara recordem els que vàrem passar en temps de guerra i de postguerra. Aleshores,no teniem ni tanta experiència ni tans mitjans, i el que és més important, associacions on unirnos amb solidaritat. Nosaltres hem tingut l'herència dels nostres avantpassats que varen constituir associacions de gent gran, com la què en som socis, que ens uneix i amb un esperit il·lsionat que no ens pot decaure perquè tots col·laborem en fer aquest il·lusió esperançadora de voler salvar les dificultats, acompanyant-la amb l'alegria de veure sempre el vas mig ple, mai entristits ni plegats de braços, el nostre ànim és coratjós i seguim endavant, com diu el nostre President.

Joan ha dit...

És cert que les entitats hem rebut ajuts públics per fer els nostres projectes realitat. Ara, que no rebem ni un duro ni per error, haurem de tornar als orígens on ens havíem d’espavilar com podíem. Pel que dius, ACA ja ho té clar.
Però, encara hi ha diners que es fonen? On van a parar?
Joan