dimecres, 8 de juny del 2016

Mirant endavant

Durant aquest mes de juny s’estan celebrant, a l’edifici del Palau Macaya, de Barcelona, diverses sessions del “Fòrum de les veus de les persones grans”, en el que la nostra Associació també hi és ben present. Durant la primera sessió, celebrada la setmana passada, se'ns va facilitar la interessant informació de que a Barcelona hi havia 145 associacions, totes molt diverses, però que eren poc més d’un 20%, les que podien comptar amb una massa social superior a les 250 persones. No cal dir que la nostra Associació ACA les sobrepassa amb escreix.

També es va parlar de les Assemblees Generals i de l’escassa assistència que acostumen a tenir. En aquest capítol, no hi ha dubte que el nostre desig seria que tots els nostres socis i sócies vinguessin a animar sempre, amb la seva presència, l'Assemblea que celebrem cada any, durant el mes de maig, i lamentem que no sigui així. Però en aquest Fòrum ens varen deixar ben clar que aquesta falta d'assistència és una norma general arreu. Segons l'estadística que ens va ser presentada, són només un 9% les associacions que tenen la sort de comptar amb una assistència de més de 90 socis a les seves assemblees. I afortunadament, en aquest grup de les 9% entitats més privilegiades, també ens hi podem comptar nosaltres..

Les associacions de la nostra ciutat són molt diverses, i la majoria d’elles d’una ben recent constitució. L’estadística indica que només són un 5% les entitats que varen ser constituides abans de l’any 1980, i entre aquestes hi destaca també la nostra Associació, una de les més pioneres en el temps. No hi ha dubte que això ens satisfà molt.

Però no podem quedar ancorats en el temps i quedar satisfets amb el que hem fet. Ens cal seguir avançar, buscant noves fites, mirant endavant. I en aquest caminar endavant, si que coincidim força amb moltes altres entitats, que tenen uns objectius ben comuns amb els nostres: ampliació de la base social, millorament de la comunicacio i la difusió, diversificació de les fonts de finançament i assoliment dels objectius fundacionals, que en el cas de la nostra Associació A.C.A., no són altres que la vida activa, la solidaritat, les relacions personals i l’amistat.

I és per tot això, pel que aquest “Fòrum de les veus de les persones grans” ens encoratja a seguir treballant, comptant sempre amb la col·laboració i ajuda de tots els nostres socis i sòcies.

1 comentari:

Josep Maria V. ha dit...

La nostra associació A.C.A. es una associació pionera amb l'ajut a la gent gran, i aquest objectiu sempre l’han tingut present totes les Juntes que l'han dirigit i mai han defallit, doncs per les dades que ens dona en Miquel del “Fòrum de les veus de les persones grans”, A.C.A. es troba dintre del 5% de les entitats que varen ser constituïdes abans de l’any 1980, i del 9% de les associacions que compten amb una assistència de més de 90 socis a les seves assemblees.
Gràcies Miquel per haver-nos donat aquesta informació, doncs amb ella ens encoratja més per treballar i buscar l’objectiu d’arribar a superar les metes actuals.