diumenge, 19 de juny del 2016

Invitació poètica

La nostra Associació invita novament a totes les persones majors de seixanta anys, a que expressin públicament els seus sentiments poètics, participant als Jocs Florals de la Tardor d’aquest any 2016, un certamen que enguany commemora ja la seva 39ª edició i que sempre ha estat un magnífic exponent de la esplendorosa florida literària de casa nostra. El discurs de la Mantenidora de la Festa, anirà a càrrec de la poetessa sra. Cèlia Sànchez i Mustich.

Per a moltes persones, l'expressió poètica és com una necesitat vital. No és un mera retòrica ni un entreteniment ociós, sinó la vivència d’un sentiment íntim que s'expressa amb la poesia, una mena de pregària espiritual que porta cap a la bellesa, recordant aquella sentència de Ramón Llull: "Tot quan hom pot sentir amb els cinc sentits corporals, tots és meravella".

La inspiració és el gran do de percebre espontàniament un goig estètic i comunicar-ho als altres. Encara que la inspiració sola, tot i ser molt important, seria ben poca cosa si no hi hagués, al costat, el treball del poeta cisellant la paraula. El llenguatge és un material que s’ha de treballar a fons per fer-lo com més ric millor, precís i musical, clar i natural, i també, a la vegada, suggeridor i simbòlic. Aquesta és la gran tasca del poeta.
 
Ara els Jocs Florals de la nostra Associació ja han estat programats. Els premis tradicionals que s’hi atorguen - la Flor Natural, l’Englantina i la Viola - fan honor a les poesies que més bellament descriuen l’amor, la pàtria i la fe, i el solemne acte final està previst celebrar-lo el mes de novembre, als salons nobles de l’Ajuntament de Barcelona. 

Invitem a totes les persones grans a participar-hi i a redescobrir, entre tots, el sentit poètic de la vida.





1 comentari:

Joan ha dit...

Amics poetes aspirants als diferents guardons
Us recordem que els poemes guardonats seran publicats de forma íntegra en ela nostra WEB, cosa que ja s'ha fet amb els del 2015
Joan