dilluns, 11 de març del 2013

Consell de la Gent Gran

Iltra.Sra. Neus Munté
Durant el Plenari del Consell de la Gent Gran de Catalunya, celebrat fa pocs dies a la Casa del Mar, de Barcelona, l'Iltra.Sra. Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família, que presidia la sessió, va destacar el paper clau que tenim les persones grans en l'equilibri social del nostre país, i l'important tasca que realitzem amb el nostre voluntariat, expressant el seu desig de que aquesta tasca continui fermament endavant i que no defalleixi mai, ni en l'ànim ni en l'esperit.

També va manifestar la seva voluntat de treballar per les persones grans i el seu propòsit d'establir una bona relació de confiança amb el Consell de la Gent Gran i de ser receptiva a tots els projectes que se li presentin, amb el desig de poder realitzar un treball conjunt que faci realitat el desitjable envelliment actiu i que afavoreixi una millor visibilitat de les persones grans als mitjans de comunicació.   
Sr.A.Vilà, Sra.D.Gordi, Sr.J.M.Bosch

Va comentar que ens trobem en moments difícils, en moments de resistència, amb importants dificultats econòmiques i animiques que afecten molt a les persones grans, i que ens cal seguir treballant amb fermesa per preservar, per tots els mitjans al nostre abast, l'estat del benestar. Va fer referència a l'actual Llei estatal de l'Autonomia personal i als greus problemes econòmics que està creant, assegurant que, en el futur, aquesta situació millorarà amb el projecte d'una Llei pròpia que està preparant el Govern català i que atendrà molt millor les necessitats de la gent gran.

Citant l'escriptora Teresa Pàmies, va comentar que s'envelleix quan es perd la il·lusió, però que aquest no era el nostre cas. Nosaltres som un país ambiciós del seu futur, i ens en sortirem. Finalment, abans d'acomiadar-se del Plenari, va afirmar que estem vivint una situació difícil i complexa, i ens va encoratjar a tots a seguir treballant, amb il·lusió, per una societat més justa i solidària.
Parlament de la Sra.Mercè Mas

En absència de la Sra. Consellera, els treballs del Plenari varen seguir endavant, sota la presidència de la Sra. Dolors Gordi, Secretària de Família, comentant i debatent-s'hi temes tan rellevants com la Firagran 2013, la futura visita al C.A.C., la memòria de les activitats realitzades durant el passat Any Europeu 2012, una memòria que va ser presentada i comentada pel Sr. Agustí Vilà, i finalment un detallat informe sobre el Pleno del Consejo Estatal celebrat a Madrid, que va oferir la Sra. Mercè Mas. En resum, un Plenari del Consell de la Gent Gran de Catalunya molt profitós i interessant.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Veig molt bones paraules i copets a l'esquena....
però d'euros, ni un!
Joan

Josep Maria ha dit...

El missatge que avui ens trasllada A.C.A. és molt encoratjador i molt esperat per tots nosaltres. Ara sabem que la Consellera vol millorar la situació econòmica que ens ofega, amb “una Llei pròpia que està preparant el Govern Català”. Aquesta notícia ens satisfà perquè ens confirma que la Generalitat, a través de la Consellera de Benestar Social, viu els problemes de la Gen Gran i procura, dintre la situació actual, defensar i mantenir l’objectiu de tots nosaltres d’envellir activament gaudint de la diversitat d’activitats que la nostra associació promou des de fa molts anys.