dijous, 15 de setembre del 2016

Un recorregut per la història

La nostra Associació ha programat, pel vinent mes d’octubre, una molt interessant visita a la ciutat de Roma, amb un complet recorregut cultural per tots els seus magnífics monuments, en una emotiva evocació dels orígens històrics de la nostra cultura i de la nostra civilització.

Han transcorregut ja gairebé dos mil anys, des que es va aixecar, al Fòrum romà, l’arc triomfal de Titus, commemorant la seva victòria en la guerra jueva, però encara ens sembla sentir la dolorosa ferida d’aquella destrucció del Temple de Jerusalem, que Jesús ja havia predit amb tristesa quaranta anys abans. Els soldats romans, que es representen en aquest Arc portant en triomf el canelobre dels set braços, són una visió difícilment oblidable.

Tampoc l’orgullós edifici del Coliseu, evocador de les cruents lluites de gladiadors i del martiri de centenar de cristians, pot deixar indiferent als visitants, ni la sorprenent i gran extensió del Circ Màxim, on encara ens hi sembla veure aquelles perilloses i  mortals curses de quadrigues de la pel·lícula Ben-Hur, o aquella cursa que el nostre compatrici, el barcelonès Luci Minici, va guanyar l’any 129, durant la 227ª  Olimpíada a Grècia.

Dins les quatre grans Basíliques romanes, Sant Pere del Vaticà, Santa  Maria la Major, Sant Pau extramurs i Sant Joan de Laterà, en les que hi ha un Altar major on només hi pot oficiar el Sant Pare, s’hi respira un profund esperit religiós, que només és comparable al de la corprenedora visió de les humils catacumbes cristianes, on també està previst fer-hi una visita.
 
I el que ben segur que deixarà un record més intens de tota l’estada a la ciutat de Roma, és la benedicció personal del Papa Francesc, que es rebrà a la Plaça de sant Pere, i l’entrada als Museus Vaticans, amb la sorprenent visió de les seves grans obres d’art, en un inoblidable recorregut entre magnífiques escultures i amb l’emotiva contemplació de les grans i esplèndides pintures de Rafael i de Miquel Àngel. Per tot això, estem ben segur de que serà un viatge molt agradable, que permetrà realitzar, a tots els que hi participin, un  imaginatiu i força instructiu recorregut per la història.

1 comentari:

Joan ha dit...

Fer una visita a Roma en una diada que el Papa faci la seva sortida és un plaer que vaig fer en el viatge de noces i el Papa era Pius XII
Joan