dijous, 19 de gener del 2017

Un merescut homenatge

La nostra Associació A.C.A va commemorar solemnement, dimecres passat, el 150è aniversari del naixement de l’eminent compositor Enric Granados, amb la celebració d’un escollit i molt emotiu recital de piano, celebrat a la sala de concerts del Casal del Metge de la nostra ciutat, un magnífic recital que va ser interpretat, de forma magistral, per la inspirada pianista Yoko Suzuki, guardonada amb el Diploma Master en Música Espanyola.

Després d’oferir una admirable Fantasia KV397 i una vibrant Sonata KV331 de Mozart inicials, Yoko Suzuki va voler recordar el 150è aniversari d’Enric Granados, obsequiant al nombrós al públic assistent, amb una apassionada i càlida peça musical que Granados va composar en homenatge a una jove amiga seva, “Mazurka”, obra en la que hi va projectar el seu gran domini de la composició musical i tota la seva exuberant inspiració. La interpretació que en va fer la pianista va ser realment magnífica.
 
Yoko Suzuki va acabar la seva esplèndida actuació amb l’obsequi d’una inspirada peça musical pròpia, “Fuente de luz”, que va escriure l’any passat en homenatge a Gaudí, commemorant el 90è aniversari de la mort d’aquest gran arquitecte. En aquesta emotiva peça musical s’hi senten fluir harmònicament unes guspirants i variades notes que evoquen tota la variada coloració de la llum màgica que omple la cripta de la Sagrada Família a través dels seu acolorits vitralls. És la única cripta que està il·luminada amb llum natural, una llum multicolor que va inspirar a la sra. Suzuki aquesta bonica composició “Fuente de luz”, que va ser llargament aplaudida.

La música eleva l’esperit i fa néixer els nostres millors sentiments. No hi ha dubte que els agradables i atractius concerts que organitza mensualment la nostra Associació A.C.A. fomenten l’amistat i l'harmonia, i ajuden a forjar una societat més cordial i amable.