dijous, 26 de gener del 2017

Un públic reconeixement cívic

La nostra Associació A.C.A. va participar en un solemne acte que es va celebrar, dimarts passat, al Saló de Cent de la nostra ciutat, amb motiu de la concessió de la medalla ”Olof  Palme” al Sr. Jan Eliasson, vice-secretari general de les Nacions Unides, i als Srs. Oscar Camps i Gerard Canals, com a representants de l’entitat “Pro activa open arms”, dedicada al rescat marítim d’emigrants, i en homenatge a la seva solidaritat. 

Va obrir l’acte l’Alcaldessa de Barcelona, Exma. Sra. Ada Colau, invitant-nos a tots a esforçar-nos en la construcció de una societat més justa, en defensa dels drets socials i del benestar social, i a treballar per un món que desitja avançar en una evolució democràtica. Va assegurar que davant del “Brexit” i dels particularismes xenòfobs, trobem a faltar l’aparició de nous Olof Palme, si bé, com va indicar, encara hi ha lloc per l’esperança, com ho demostren les protestes ciutadanes contra la manca d’una política d’asil, unes veus valentes que neixen de la fortalesa moral i de l’exemple del desaparegut polític suec.

Seguidament la Sra. Anna Balletbó va fer una breu presentació dels guardonats, afirmant que Europa s’està jugant el seu futur en la defensa dels drets humans, i comentant que actualment es preveu, amb l’elecció del nou president dels Estats Units, un món més desigual, assegurant que no hi ha res més perillós que la ignorància. 

El Sr. Jan Eliasson va agrair la distinció concedida, i l’oportunitat de recordar l’exemple esperançador d’Olof Palme, en el 30è aniversari de la seva mort, i va reafirmar l’obligació que tots tenim, de crear una solidaritat efectiva, amb energia i voluntat política. Seguidament, el Sr. Oscar Camps va recordar la necessitat de defensar els valors fundacionals de la Unió Europea, assegurant que el mar és un filtre dissuasori i que a Europa vivim en una bombolla. Va acabar fent una crida a la coherència, afirmant que cal ser conseqüents entre el que diem i el que fem realment.

Dues boniques cançons, interpretades pel cor suec "Stella Polaris", varen finalitzar aquest solemne acte, en el que es va premiar l'abnegació, la dedicació generosa i el voluntariat gratuït, uns valors que tots els socis i sòcies de la nostra Associació A.C.A. tenen sempre molt presents.